perjantai 16. lokakuuta 2015

50. Erikoispostaus: Miten yhdistän lukion ja tallilla käynnit?

Nyt kun lukio on oikeastaan pyörähtänyt kunnolla käyntiin ja läksyjä tulee milloin mistäkin aineesta. Tallilla vietän taas suurimman osan ajastani, kun teen iltatallia ma-pe tai sitten aamu- ja iltatallia la-su. Miten saan aikani siis riittämään tähän kaikkeen?

Useimmiten päiväni alkavat 6.50, kun herätyskello herättää kouluun. Ehdin laittaa vaatteet ja kirjat laukkuun. Bussini lähtee 7.15, bussissa aikani menee musiikin kuunteluun, mikäli kuulokkeet on mukana. Lukiolla ollaan n. 7.45. Päivähän menee ihan normaalisti koulun parissa, juosten luokasta toiseen ja jossakin välissä pitäisi muka syödä. Kouluni loppuu 16.00, 15.35 tai 14.00. Tämähän tietenkin riippuu mikä jakso on menossa. Nyt ensimmäisenä vuotena mulla on 35 kurssia, kakkoselle koitan saada yhtä paljon.

Jos teen iltaa ma-pe, menen suoraan koulusta ja päiväni loppuu silloin 19.30-21.30. En siis ehdi tehdä läksyjä. En kyllä ole koskaan ollut minkään hyvä tekemään läksyjä. Eli vaikka mulla olisi viikolla aikaa tehdä niitä, niin teen silloin kuitenkin jotain muuta. Jos teen viikonloppusin aamu- ja iltatallia mulla on aikalailla samanlaiset päivät kuin normaalistikkin. Nyt kun talvi on tulossa niin teen suurimmaksi osaksi ma-pe iltaa, kun kaverini tekee viikonloppua. Vaihdellaan kuitenkin vuorojamme aina välillä. Talvellahan on kaikista rankinta se, kun alkaa loimitukset ja hevosia on paljon enemmän sisällä, joten karsinoitakin on enemmän siivottavana. Näin syksyisinkin ja olisi kiva, jos olisi kaveri auttamassa aamutalleissa.

Loimituksissa menee yksin niin kauan aikaa, laitsan hepat pitää viedä pienissä erissä pihalle ja sitten pitäisi vielä viedä muut 20 heppaa pihalle. No, tämä hommahan on oikeasti loppujen lopuksi aika kivaa puuhaa, jos siihen vaan asennoituu ja viittii tehdä. Hevoshommat ei kysele aikaa, tällä tarkoitan sitä että hommat tehdään kunnolla ja laiskottelematta.

Pakko sanoa että nämä hommat on hyvä vasta paino lukiolle, joka vaatii kuitenkin hieman enemmän ajattelua. Jotenkin välillä naurattaa, kun ihmiset ei ymmärrä miksi teen tätä. Teen tätä siksi että tykkään tästä. Tallien teossa on kuitenkin ajateltua suurempi vastuu, juurikin sen takia että hommat tulee tehtyä ja pitää huolehtia että on kaikilla on turvallista liikkua tallialueella. 

Tämä aihe on kyllä sellainen mistä varmasti tulee vielä jonkinlaista postausta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti