torstai 8. lokakuuta 2015

47. Kehitystä?

Maanantaina tosiaan oli ratsastustunti ja ajattelin postailla siitä. Itselle jäi niin mahtava fiilis siitä tunnista että mulla tuli tunnin jälkeen itku.

Eli meillä oli tunnin aiheena loiva kiemuraura, jota tehtiin ravissa ja käynnissä ja lopulta tultiin sitä laukassa.

Meillä oli siis alkuverkkana ihan vain käynnissä molemmille pitkille sivuille loivat kiemuraurat. Haettiin reittiä ja asetuksen kautta taivutusta kaarteisiin. Eelis tuntui käynnissä ihan sika hyvältä ja eteenpäin pyrkivältä. Tehtiin muutaman kerran käynnissä loivat ja siirrettiin hepat raviin, jatkettiin ravissa loivat. Sain ratsastettua ravissakin Eelistä aika hyvin ja poni alkoi pikkuhiljaa rentoutumaan ja hakeutumaan kuolaimelle. Vaihdettiin suuntaa keskihalkaisijalla ja jatkettiin oikeassa kierroksessa loivaa.

Käveltiin pieni hetki oikeassa kierroksessa ja Siiri antoi jokaiselle välipalautetta. Palautteet saatuamme, siirrettiin hepat raviin ja jäätiin harjoitusraviin. Eelis tuntui todella hyvältä ja poni jaksoi ravata eteen hyvin. Tässä suunnassa mulla oli hankaluuksia saada Eelis asettumaan loivalla, mutta alkoi se kuitenkin vertymään. Tehtiin vain muutaman kerran tähän suuntaan ravissa loivat, kun alettiin ottamaan laukkaa. Laukattiin siis ihan ensimmäisen kerran suoralla uralla ja sitten alettiin tuleen tosi loivana ja lisättiin kaarta jokaisella kerralla. Eelis oli joka kerta laukassa vain parempi ja parempi. Oikea laukka on Eelikselle helpompi, joten ei ihme jos se oli aika helppoa.

Vaihdettiin suuntaa vasempaan ja otettiin heti laukkaa suoralla uralla, jonka jälkeen tultiin loivaa. Eeliksellä ja mulla on ollut vasen laukka todella suuri ongelma, ainakin välillä. Eli laukka ei joko nouse tai sitten nousee väärä laukka. Nyt kuitenkin vasen laukkakin nousi todella hyvin ja helposti. Loivatkin onnistui ihan kivasti, mutta kerran sattui se että laukka sammui juuri loivan jälkeen. Tulin vielä kerran loivan, jotta se onnistuisi ja sehän tuli sitten tosi hienosti.

Laukkojen jälkeen alettiin keventeleen loppuraveja ja sitten käveltiin ja saatiin loppupalaute. Palaute oli todella kiva ja itse huomasin todella suuren kehityksen. Ponille on tullut eloa ja virtaa enemmän, kuin mitä sillä oli kesällä. Tässäkin varmaan osasyynä mammuttikarvan menetys, kun poni hikoili niin paljon että se oli jo väsynyt lyhyestäkin ratsastuksesta. Kun lopetettiin tunti ja tultiin alas ratsailta, niin mulla tuli itku, koska tunti meni niin hyvin ja poni oli ihan Super.

Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti