perjantai 17. heinäkuuta 2015

33. Ensimmäiset hypyt kentällä

Otsikosta huomaattekin että jatkan sittenkin estevalmennuksissa käyntiä. Valkuissa käyntiä jatkan ainakin tämän kauden loppuun, katsotaan sitten vielä että jatkanko. :)

Kuvapostauksenkin pitäisi tämän kuun puolella ilmestyä tänne. Osa kuvista siis on jo otettu, joten muutama kuva pitäisi vielä ottaa, lisää ehdotuksia kuitenkin ehtii vielä laittaan.

Kesälomakin alkoi ja ensimmäinen viikko ollaankin oltu auttelemassa erityisryhmien leirillä. Se on kuitenkin ollut aika rentoa, kun ollaan vain kävelty suoraa uraa. Ensi viikolla jatketaan leirien parissa, koska olen siellä leiriemäntänä parin kaverin kanssa. Ollaan suunniteltu päiväohjelmaa ja leirikastetta. Saatan olla vielä myös kolmannellakin leirillä avustamassa. Erityisryhmien leirillä oltiin kavereiden kanssa teltassa yötä keskiviikosta perjantaihin. Ensi viikollakin jäädään tallille telttailemaan.

Mutta mennäänpäs tämän päivän hyppyihin. Hyppyryhmiä oli kolme ja olin viimeisessä ryhmässä, joten kuvasin ensimmäistä ryhmää. Kuvia tuli räpsittyä paljon ja kaikki olen nyt katsonut ja poistanut huonoimpia kuvia. Hypättiin tälle vuodelle ekaa kertaa kentällä, joten osa hevosista oli vähän villinä. Tippumisiakin tuli neljä. Seurailin alussa myös toista ryhmää jonkun aikaa, kun itse lähdin laittamaan Greytä valmiiksi. Kun olin valmis niin menin käveleen maneesin viereen ja samalla seurasin edellistä ryhmää. Toisen ryhmän lopetettua lähdin kentälle. Kentällä tarkistin vyön ja kävelin hetken. Sitten aloinkin ravaileen. Ravissa poni oli vähän laiska mutta kuitenkin energisempi kuin hallissa. Ja sekin vaikutti kun hypättiin ulkona. Meillä oli myös pari muurin palasta yhden esteen alla ja ravailin sen ohi, jotta poni tottuisi siihen. Sitten nostin laukan ja poni tuntui jo aika hyvältä. Sen jälkeen vaihdettiin suuntaa ja ravasin aluksi ja otin pari laukkaa. Verkattiin pystylle kerran ja siihen tuli ihan hyvä hyppy. Tultiin tuo sama pysty toisen kerran mutta jatkettiin sitten pitkä tie toiselle pystylle. Poni oli tässä aika hidas pohkeelle. Sitten lisättiin suora linja, jossa otettiin kuusi laukkaa. Suoran linjan ensimmäiselle esteelle poni tuli todella hitaasti, mutta päästiin kuitenkin yli. Sitten tultiin pelkkä sarja, johon poni tuli todella hyvin, paremmin kuin osasin kuvitella. Saatiin hypätä vielä este, jossa oli ne muurin palaset. Grey meinasi kieltää tälle esteelle mutta onneksi sain käytettyä jalkaa nopeasti. Tämän jälkeen tultiinkin koko rata.

Tässä on paintilla nopeasti tehty ratapiirrustus. Meidän rata oli kokonaisuudessa aika hyvä mutta kaarteissä pitää vain muistaa laukata eteen.





Kuvat c. Satu

Ja kisat on taas lähestymässä. 12.6 on estekisat, joissa menen Greyllä 70cm ja 13.6 on koulukisat, joissa menen c:n luultavasti Greyllä.

3 kommenttia:

  1. Jos sulla vain rohkeus riittää ja taloudellisesti on mahdollista, niin älä lopeta kokonaan estereenejä. Kaikenlainen reenaaminen on hyväksi ja siitä oppii, olet vielä niin nuori ja kuitenki vasta ratsastus "urasi" alussa, että harrasta niin monipuolisesti kuin mahdollista. :) Mutta tietenkin kouluratsastukseen pitää panostaa.. Esteratsastushan on kouluratsastusta suurimmaksi osaksi, hypyissä vietetty aika on kuitenkin radalla lyhyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulen varmaan ainakin satunnaisesti käymään estetreeneissä. Pitää katsoa taas sitten myöhemmin että tuleeko innostusta alkaa treenaamaan ihan kunnolla. :)

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista