sunnuntai 6. joulukuuta 2015

61. Joulukalenteri 6: Valmennus täyteinen viikonloppu

Viikonloppu meni siis valmentautuen Salla Salkolan silmien alla. Jälleen olen todella tyytyväinen valmentajaan ja tehtäviin. Tykkään todella paljon Sallan tavasta valmentaa ja hänen tehtävistään. Mutta aloitetaampa lauantaista.

Lauantai:

Meidän porukassa oli 3 ratsukkoa, joten ryhmä koko oli ihan sopiva meille. Mentiin kaikki yhdessä kävelemään toiseen päähän hieman ennen valmennuksen alkua. Pian kuitenkin päästiin aloittelemaan ja Salla kävi kyselemässä taustoja. Hän kuitenkin muisti meidät edelliseltä kerralta ja kysyi että miten meillä on mennyt ja onko mulla ollut apukäsiä ratsastuksen suhteen. Tehtiin yhteistä alkuverkkaa molempiin suuntiin kaikissa askellajeissa. Ravi oli alussa jo aika tahdikasta ja eteenpäin pyrkivyyttä, sitä kyllä oli. Poni oli aika virkeänä kokoajan ja yhdessä välissä se tekikin sen pukitukset. Kun oltiin saatu verkkailtua, niin aloiteltiin tehtävää. Eli alussa tehtiin avoja käynnissä pitkille sivuille. Eelis oli hieman tahmea käynnissä, mutta se parani kuitenkin kokoajan. Tehtiin siis ensin vasempaan kierrokseen avoja.

Sitten siirrettiin raviin ja tehtiin avot ravissa. Ravissa avot on meille helpompia kuin käynnissä, koska silloin ponilla on eteenpäin pyrkimys kohdallaan. Avot sujui paremmin mitä enemmän toistoja tehtiin, koska itse pääsin paremmin mukaan. Lisättiin käyntiin siirtyminen avon sisälle ja aluksi tämä tuotti meille vaikeuksia, kun poni ei meinannut siirtyä käyntiin. Nämäkin alkoi kuitenkin sujumaan. Sitten jatkettiin avot ravissa ja nostettiin avossa laukka ja laukattiin lyhyet sivut, jonka jälkeen jatkettiin avossa. Laukassa Eelis tuntui todella hyvältä vaikka se olikin vasen kierros, joka on huonompi. Jäätiin vielä pääty-ympyröille, jossa otettiin laukkaa. Eelis oli laukassa kokoajan tosi hyvä. Vaihdettiin tämän jälkeen suuntaa oikeaan kierrokseen ja lähdettiin tekemään avoja taas käynnissä. Nyt avot oli helpompia myös käynnissä

Siirrettiin sitten raviin ja tehtiin käyntiin siirtymiset avon sisällä. Ne siirtymiset alkoi pikkuhiljaa sujumaan. Vähän myöhemmin alettiin tekemään laukannostoja avossa ja jatkettiin lyhyt sivut normaalisti. Nyt kun oltiin oikeassa kierroksessa poni tuntui paremmalta laukassa. Muutaman toiston jälkeen jäätiin pääty-ympyröille ravissa ja alettiin ottamaan laukkaa myös siinä. Siis se tunne, kun poni liikkuu ja kantaa itsensä itse, eikä minun tarvi olla potkimassa kokoajan eteen.

 Sitten kevenneltiin ja käveltiin. Sen jälkeen olikin tiedossa karsinan siivousta ja ruokien tekoa. Eelis sai myös kengät etusiin ja nyt ei tarvi pelätä kauheasti liukkautta, kun ponilla on nastarenkaat alla.

Tämä kuva ei valmennuksesta. c. Laura Yrjänheikki
Sunnuntai:

Lähdettiin taas porukalla halliin valmistautumaan valmennukseen. Noustiin selkään ja käveltiin hetki että päästiin isommalle alueelle. Käveltiin hetki ja saatiin lupa alkaa keventeleen. Kevenneltiin rauhassa ja Salla opasti kaikkia vuorotellen. Sitten alettiin ottamaan laukkaan ja laukattiin ensin oikeaan kierrokseen. Koskaan aikaisemmin mulla ei ole ollut laukassa samanlaista tunnetta kuin nyt. Laukka oli tosi tahdikasta ja rentoa, poni kantoi itsensä tosi hienosti. Sitten vaihdettiin suuntaa vasempaan kierrokseen ja jatkettiin verkkaamista. Vasen laukka oli paljon parempaa kuin eilen. Poni oli hyvä kokoajan.

Aloiteltiin tehtävää ja tehtävänä oli siis pohkeenväistöä suoralla uralla. Käynnissä Eelis oli tosi hyvä, aina kun huolehdin oikean kyljen matkaa. Lisättiin hieman haastetta tähän ja otettiin pieni raviin siirtyminen väistön sisällä. Tämä tuotti meille alussa hieman vaikeuksia mutta se parani loppuun. Vaihdettiin suuntaa oikeaan kierrokseen ja tehtiin väistöjä taas käynnissä. Nyt Eelis oli todella hyvä ja kun alettiin lisäämään raviin siirtyminen väistöön, sekin alkoi sujumaan tosi hyvin.

Sitten jäätiin pääty-ympyröille ravissa ja väistätettiin avoimella sivulla hieman. Sitten kun Salla oli avustanut yhtä ratsukkoa, hän tuli meidän pääty-ympyrälle, jossa oli kaksi ratsukkoa. Nostettiin laukkaa ja Salla sitten ohjeisti meitä laukassa. Poni vastasi kaikkiin apuihin niin kuin halusin. Laukka pyöri tosi hyvin. Vaihdettiin suuntaa vasempaan kierrokseen.

Jäätiin suoraan pääty-ympyrälle ja väistätettiin taas avoimella sivulla takapäätä ulos. Sitten otettiin taas laukkaa ja poni oli tooosi hyvä laukassa. Se oli tosi hyvin tasapainossa vasempaan. Tämän jälkeen alettiin tekemään loivaa kiemurauraa ravissa molempiin kierroksiin. Vasempaan kierrokseen otettiin muutama kerta loiva laukassa ja pitkä sivu tultiin sitten keskilaukkaa. Kaikki toimi tosi hyvin. Oikeaan kierrokseen me ei Eeliksen kanssa otettu enää laukkaa, kun Salla sanoi että tähän on hyvä lopettaa, joten keventelin ja kävelin ponin. Salla sanoi että kehitystä on tapahtunut sitten viime kerran.

Innolla odotetaan seuraavaa valmennus kertaa! <3

Tämä kuva ei valmennuksesta. c. Laura Yrjänheikki

2 kommenttia: