lauantai 5. joulukuuta 2015

60. Joulukalenteri 5: Tavoitteemme kaudelle 2016

Kausi 2015 aika vaihtelevasti. Tällä kaudella olen päässyt kisaamaan muutamalla muullakin hevosella. Greyllä olen startannut 6 lähtöä, Eeliksellä 3 lähtöä, Gvendalla 2 lähtöä ja Sallilla 1 lähtö. Sijoitussaldossa yksi 3. sija Gvendan kanssa.
Kaudessa olen erityisen tyytyväinen viimeisiin kisoihin. Eelis meni odotettua paremmin, olin jo valmistautunut siihen että Eelis pelleilee, ihan väärin arvioin ja saatiinkin päälle 61%. Loppuvuosi meneekin valmentautuen ja hauskaa pitäen. Ollaan suunniteltu Siirin kanssa sitä että joululomalla irtohypytettään Eelis, jotta saadaan ponin mieli pysymään virkeänä.

Ensi kaudella jatketaan tietenkin valmennuksissa käyntiä ja yritän ahmia kaikki mahdolliset kouluvalmennukset. Tullaan varmaan myös käymään jossain muualla valmennuksissa, jos vain mahdollista. Valmennuksilta tietenkin odotetaan kehitystä ja yritetään hankkia kokemusta mahdollisimman paljon eri valmentajilta. Itse tietenkin haluaisin päässä ratsastamaan eri hevosilla, jotta itselle tulee kokemusta myös muista. 

Eeliksen liikuntaa yritetään tietenkin pitää niin monipuolisena kuin vain mahdollista. Eli estetreenejä lainakuskin kanssa, irtojuoksutusta ja -hypytystä, juoksutusta, maastoilua ja eikä tietenkään unohdeta sitä koulutreeniä.

Mitä odotan valmennuksilta? Odotan juurikin onnistumisia ja niitä epäonnistumisia, jotta kehittyisimme. Haluan oppia ratsastamaan mahdollisimman eleeyttömästi. Omat jalkani pitäisi saada pysymään lähellä hevosta häiritsemättä sitä. Pohkeiden käyttöä nopeammaksi ja napakammaksi, mulla on tapana jäädä joko puristaan tai hieromaan kylkiä. Kädet pitää saada rennoiksi, jotta se olisi pehmeä. Ryhtiä jämäkämmäksi ja etukenosta pitäisi tietenkin jossain vaiheessa päästä eroon. Nämä tavoitteethan ei ole pelkästään ensi kaudelle, vaan se istunta on ikuinen projekti. Aina löytyy jokin pieni virhe mikä vaikuttaa hevoseen.

Kisakaudelle on sellaiset tavoitteet että pääsisin kisaamaan heB:tä, ehkä jopa 2-tasolle? Mutta alkukaudesta lähdetään starttaamaan heC:tä ja yritetään jatkaa samasta mihin jäätiin tällä kaudella. Eli lähen hakemaan samanlaista rataa kuin tämän kauden viimeisissä kisoissa. Siirin kanssa suunniteltiin että, Siiri starttaisi heA:ta alkukaudesta, jos on jotain helppoja luokkia. Haluaisin päässä starttaamaan tallimme 3-tason kisoissa 2-tason luokkia ensi kesänä, siihen tähdätään. Tuo tavoite on ehkä hieman suuri, mutta töitä tehdään, jotta se toteutuisi. Onneksi minulla on niin kannustavat opettajat ja maailman paras poni. Ilman näitä ei pitkälle pötkitä!
© Charlotte Palosaari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti