perjantai 5. helmikuuta 2016

65. Treeniä, treeniä

Salla Salkolan valmennukset oli siis 30-31.1. Kokonaisuudessaan valmennukset meni tosi hyvin. Ensimmäisenä päivänä tehtiin siirtymisiä ympyrällä ja vaikka Eelis olikin lauantaina vähän tavallista laiskempi, poni kuitenkin teki kaiken pyydetysti. Sunnuntaina tehtiin väistöjä ja vastalaukkaa. Sunnuntaina poni oli hieman virkeämpi ja jaksoi tehdä paremmin kaikki tehtävät. Keskityttiin molempina päivinä selän suoruuteen ja siihen että en jäisi ohjista pitämään liikettä vastaan. Tykkäsin jälleen valmennuksesta, oikeastaan kenen valmennuksesta en tykkäisi, koska minusta kaikissa valmentajissa on jokin hyvä puoli.

Maanantaina menin Eeliksellä normi ryhmätunnille ja tehtiin tempon muutoksia kaikissa askellajeissa. Poni oli ihan hyvä koko tunnin, mutta kuskilla loppui kunto. Ravissa poni oli muuten tosi hyvä mutta askeleen lyhennyksessä se vähän puski ulkoapuja päin, tässäkin yksi ongelma huomattu, mulla ei ole kunnolla ulkoavut käytössä.

Tiistaina mentiin Eeliksen kanssa meidän ensimmäiselle estetunnille. Sain meidän työssäoppijalta estesatulaa lainaan. Onneksi se istui kuin nakutettu Eeliksen selkään. Tehtiin tunnilla yhteinen alkuverkka. Laukkojen jälkeen tultiin muutaman kerran ravipuomeja ja Eelis tuli ne todella hyvin. Sitten tultiin yhtä puomia muutaman kerran laukassa. Puomista nostettiin ristikko ja sitten tultiin sitä muutaman kerran. Sen jälkeen tultiin täyskaarron omaisesti kahta ristikkoa muutaman kerran putkeen. Me lopetettiin Eeliksen kanssa siihen, jotta mulle ja ponille jäisi hyvä mieli. Eelis kuumuikin vähän välillä. Kyllä sen huomasi että on ollut päälle 7 kuukauden tauko hyppäämisessä.

Eilen menin taas Eeliksen kanssa ryhmätunnille ja meillä oli sama tehtävä kuin maanantaina. Eelis oli tällä kertaa paljon parempi ja se ei tullut ulkoapuja päinkään melkein ollenkaan. Ravissahan poni on kokoajan ihan super hyvä, mutta laukkaa pitää alkaa työstään nyt ihan kunnolla. Laukka pitää saada rennommaksi ja pyörivämmäksi varsinkin vasemmassa kierroksessa.

Eilen kävin pitkästä aikaa Katan tunnilla ja menin Koliprilla. Kolipri on siis yksi poni, jota liikutan tällä hetkellä muutaman kerran viikossa. Meillä oli tunnin aiheena sulut. Alkuun tehtiin muutama toisto avoja alkuun käynnissä ja ravissa. Sitten alettiin tekeen sulkuja ensin käynnissä. Sulut tultiin aina c-päädyn peiliä kohti. Sulut onnistui vasemmassa kierroksessa aika hyvin. Ravissakin sulut sujui hyvin. Vaihdettiin suuntaa lävistäjällä ja tultiin lävistäjä sulussa. No tultiin sitten pohkeenväistössä ja mun piti ottaa uusiksi, tällä kertaa poni tuli tosi hienosti. Tultiin oikeassa kierroksessa avoa vähän aikaa, jonka jälkeen tultiin sulkua. Tähän kierrokseen sulut oli meille vaikeita. Taivutus ei säilynyt kovinkaan hyvin, joten se välillä kiemurtelua. Tultiin uudestaan lävistäjälle ja tässä sulku onnistui paremmin kuin peiliä kohden suorassa linjassa. Laukattiin vasempaan kierrokseen vapaasti tehden ympyröitä.
Se kerta kun oli tylsää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti