torstai 28. tammikuuta 2016

64. Eeliksen ruokinta

Ajattelin tehdä vihdoinkin postauksen Eeliksen ruokinnasta. Eli esittelen Eeliksen ruoat, miksi se syö mitäkin. Aloitetaan aamuruoasta.

Aamuisin Eelis saa 0,5-1 litraa Racingin peacemakeria, muuta aamuruokaan ei tule. Kaura ei sopinut Eelikselle ollenkaan, ei siksi että se nousisi sille päähän, mutta se oli jotenkin lihavemman ja laiskemman oloinen kauran kanssa. Peacemakerin syöttö on ollut ihan hyvä päätös, ponilla ei ole paljoakaan ylipainoa mutta ei myöskään ole mikään ruipelo. Lihaskuntokin on ollut hyvä ja poni on jaksanut tehdä töitä paremmin. En nyt sanoisi että se yksin omaa johtuisi tietystä rehusta, mutta tämän olen todennut sopivaksi rehuksi Eelikselle.

Iltaruoassa onkin sitten pellavaa ja Cavalorin Supportia. Pellavaa annan 1.5-2 dl, pellavaa annan siksi että se edistää mahan toimintaa. Niin ja pellavan lisäksi Eelis saa tosi pienen kourallisen Supportia.

Kuvat on otettu puhelimella+salamalla joten ne ei ole kovin hyvälaatuisia.
 

Nyt kun olen löytänyt Eelikselle sopivan ruokinnan, niin on se myös näkynyt siinä että poni jaksaa tehdä hommia hyvin koko ratsastuksen ajan eikä se ole enää niin helposti hyytyvää sorttia. Esimerkiksi kesällä oli tosi vähän sellaisia kertoja, jolloin poni olisi jaksanut mennä kokoaikaa "täysillä".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti